Головна Новини У Тернополі учні десяти класів пішли на самоізоляцію

У Тернополі учні десяти класів пішли на самоізоляцію

дистанційне

У Тернополі учні десяти класів та вихованці трьох груп у дитсадках пішли на самоізоляцію через коронавірус. Відповідно до показників захворюваності, діти загалом не є в групі ризику. У цьому на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запевнив заступник директора обласного лабораторного центру, лікар-епідеміолог Володимир Паничев.

За словами епідеміолога, всі ці випадки не є регулярними і не свідчать про спалахи у навчальних закладах, пише Терміново.

– В школах Тернополя лише 10 класів перебувають на самоізоляції. А в дитсадках міста – три групи, – каже Паничев. – Захворюваність серед персоналу навчальних закладів теж низька і не вибивається з загальної структури.

Як зазначив Паничев, якщо говорити про ковід, то діти загалом не належать до груп ризику. Хворіють вони чи не найменше з усіх вікових груп.

– Їхня питома вага в структурі захворюваності коливається на рівні 7,5%, при цьому питома вага дітей, віком до 17 років, в структурі населення становить 18,75%, – пояснює Паничев.