Головна Новини За 80 гривень чоловік відсидить 7 років

За 80 гривень чоловік відсидить 7 років

Колегія суддів апеляційного суду Тернопільської області залишила без задоволення апеляційну скаргу засудженого Юрія Ф. на ухвалу Гусятинського районного суду Тернопільської області від 15 лютого 2018 року. Цією ухвалою неодноразово судимому за злочини проти власності суд відмовив у задоволенні клопотання про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання на невідбутий строк.

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, у лютому 2013 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, 22-річний Юрій з іншою особою, яка зараз також відбуває покарання, у м. Рожище Волинської обл. скоїли розбійний напад на перехожого, побили його та відібрали 80 грн.

Вироком Рожищенського районного суду Волинської області від 19 липня 2013 року Юрія Ф. визнаного винним за ч.2. ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групок осіб) та на підставі ч.4 ст. 70 КК України остаточно призначено покарання у виді 7 років 3 місяців із конфіскацією половини належного йому майна.

У поданій апеляції засуджений просив ухвалу суду першої інстанції скасувати та на підставі ст. 81 КК України звільнити його умовно-достроково від подальшого відбування покарання, оскільки він вже відбув 2/3 частини призначеного судом строку покарання та своєю поведінкою і сумлінним ставленням до праці довів виправлення.

Заслухавши суддю доповідача та думку учасників процесу, дослідивши наведені в апеляції доводи, колегія суддів прийшла до висновку, що підстав для скасування ухвали суду немає. Як вбачається з особової справи засудженого, за період відбування покарання Юрій Ф. характеризується негативно, є злісним порушником установленого порядку, через що неодноразово притягувався до дисциплінарної відповідальності, накладені на нього стягнення не зняті і не погашені. Свідомо уникає роботи із благоустрою установи і перекладає її на інших засуджених.

Постійно діючою комісією Державної установи “Копичинецька виправна колонія №112” засудженому відмовлено у застосуванні ст. 81 КК України як такому, що не став на шлях виправлення.

З врахування вищенаведеного, колегія суддів погодилась із висновком суду першої інстанції та відмовила Юрію Ф. в умовно-достроковому звільненні від відбування покарання.

Прес-служба апеляційного суду Тернопільської області