Головна Новини У Тернополі судитимуть шахраїв, що обікрали перинатальний центр “Мати і дитина”

У Тернополі судитимуть шахраїв, що обікрали перинатальний центр “Мати і дитина”

Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах та службової недбалості.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи одного із столичних товариств отримавши кошти з державного бюджету, не поставили частини обладнання для потреб комунального закладу Тернопільської обласної ради «Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина». Через незаконні дії службовців, державі спричинено шкоду на суму понад 680 тис грн.
Повідомлено про підозру службовій особі товариства-постачальника обладнання у вчинені злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).
Крім цього, повідомлено про підозру у вчиненні злочинуза ч.2 ст 367 КК України (Службова недбалість, що спричинили тяжкі наслідки) колишньому головному спеціалісту одного з управлінь Тернопільської обласної державної адміністрації, який приймав обладнання та підписував акт прийому-передачі. Розслідування триває.