Головна Новини У Тернополі стартував міжнародний форум «Кінохвиля»

У Тернополі стартував міжнародний форум «Кінохвиля»

В Тернополі стартував IV міжнародний (уперше в такому статусі) форум «Кінохвиля».
Як зазначив на пресконференції у Тернопільському пресклубі один із його засновників, голова асоціації кінокомісій України Леонід Бицюра, це майданчик не просто для перегляду фільмів, а й для дискусій щодо важливих питань галузі, пише Україна молода
«Якщо минулого року, наприклад, ми порушували проблеми взаємодії кіновиробників та кінотеатрів, кіновиробників та кінокритиків, то цьогоріч звучатимуть теми, пов’язані з екранізацією літературних творів, взаємодією влади і бізнесу, функціонуванням кінокомісій, а також вдосконаленням законодавства, — сказав він. — Родзинка ж цьогорічного форуму — це презентація успіхів українців у легендарному Голлівуді. Новий проєкт «Від України до Голлівуду» є великою спільною роботою Держкіно та компанії Fresh Production Group і присвячений дослідженню ролі українців у розвитку американського кіновиробництва. Серед тематичних акцентів четвертої «Кінохвилі» — також інформаційна безпека та медіаграмотність, цьому будуть присвячені окремі панельні дискусії. Хотів би привернути увагу і до презентації фільмів, які знімалися в Тернополі. Власне, це й була наша мета з самого початку — долучитися не лише до інформування та популяризації кіно, а й до кіновиробництва та формування професійного середовища».
Найцікавіші заходи кінофоруму журналістам анонсував його програмний директор Юрій Матевощук. Крім перегляду десятків фільмів та вже згаданих панельних дискусій, любителів кіно очікують цікаві творчі зустрічі, презентації книг, конкурси і навіть можливість узяти участь у кастингах. Чекають у Тернополі й на особливих гостей. Зокрема, на один із показів має приїхати відомий американський фахівець із кінематографічних спецефектів, лауреат премії «Оскар» Євген Мамут.
Із повною програмою ІV Міжнародного кінофоруму «КіноХвиля», що проходитиме у Тернополі з 13 по 15 листопада, можна ознайомитись за цим посиланням.
 .