Головна Новини У Тернополі стартував арт-проект “8 чудес Європи”

У Тернополі стартував арт-проект “8 чудес Європи”

Відомі архітектурні споруди Риму, Амстердаму, Берліну, Лондона, Лісабона, Парижу та Барселони відображають на картинах. Буде ще одне таємне місце, яке стане родзинкою колекції. Тож у Тернополі стартував неймовірний арт-проект “8 чудес Європи”.

Автором картин є тернопільська художниця Оксана Бандак. Дівчина розповіла, що коли їй запропонували взяти участь у такому проекті, радо погодилася. У мєвропейських містах не була ніколи. Розповіла, що зображувала їх на картинах так, як собі уявляла, розглядала фото в інтернеті. А ще Оксана зізналася, що під час роботи наче переносилася у ті місця і вірить, що її мрія про подорож Європою матеріалізується і зрештою здійсниться.

Співорганізатор арт-проекту Сергій Кічула розповів, що ці картини, після того, як художниця завершить роботу над ними, помандрують кажна у свою країну. Там їх представлять широкому загалу, покажуть, як ми, тернополяни, уявляємо собі Європу. Згодом вони повернуться назад.

Тут у Тернополі проведуть благодійний аукціон. За виручені від продажу цих робіт кошти, організатори планують придбати ресторан на колесах, щоб продовжувати втілювати в життя проект “Жовтий фартух”. Мовляв, щоб узимку у цьому ресторанчику волонтери могли готувати їжу для безхатченків.

Автор фото: Сергій Кучер