Головна Новини У Тернополі скликають комісію, щоб розібратися з звалищем трупів худоби

У Тернополі скликають комісію, щоб розібратися з звалищем трупів худоби

Представники Держпродспоживслужби разом з екологами та представниками місцевої влади шукають власників земельної ділянки, на якій утворили стихійне звалище.

11.02.2019 року профільними спеціалісти здійснили виїзд на територію Великоберезовицької селищної ради, де в полі між смт. В. Березовиця та с. Кип’ячка (географічні координати 49.493930 , 25.664806) виявлено неконтрольоване звалище побічних продуктів тваринного походження.

У зв’язку з цим, з метою підготовки адміністративних матеріалів, на адресу Великоберезовицької селищної ради, надісланий запит щодо надання інформації про відповідного землекористувача вказаної ділянки. Керуючись вимогами ст. 8 Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною», з метою недопущення шкідливого впливу на довкілля і можливих спалахів гостроінфекційних захворювань людей та тварин, до голови Тернопільської районної державної адміністрації скеровано звернення щодо скликання відповідної комісії, для вирішення питання організації заходів щодо забезпечення ліквідації несанкціонованого і неконтрольованого звалища побічних продуктів тваринного походження.

Спеціалісти управління вживають заходи щодо притягнення винних до відповідальності відповідно до Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною».