Головна Новини У Тернополі СБУ викрила на хабарі головного інспектора будівельного нагляду

У Тернополі СБУ викрила на хабарі головного інспектора будівельного нагляду

Протягом минулого року працівники ДАБІ потрапляли в поле зору правоохоронців, їх затримували на вимаганні хабарів. Реально уже повідомляло,  Одночасно було звільнено 4 працівники підозрювані у хабарництві.

Незадовільними виявилися і результати перевірки претензійно-позовної роботи Управління. Зокрема, представники місцевої інспекції не забезпечували представництво в судах, де стороною була ДАБІ, а також не забезпечували апеляційне та касаційне оскарження судових рішень. Аналіз опрацювання звернень громадян показав, що посадові особи Управління неодноразово надавали неповні та  необгрунтовані відповіді.

За результатами перевірки дисциплінарною комісією Держархбудінспекції розпочато дисциплінарні провадження стосовно  працівників Управління, в діяльності яких було виявлено найбільше фактів зловживань та недбалості. Як наслідок, звільнено чотирьох співробітників Управління.

 

А вчора, знову Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на хабарі головного інспектора управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області.

Правоохоронці встановили, що посадовець через посередника вимагав  у місцевого підприємця 6200 гривень за сприяння у безперешкодному проведенні будівельних робіт та незастосування до нього штрафних санкцій за результатами проведеної перевірки.

Оперативники спецслужби затримали зловмисника разом із посередником під час отримання неправомірної вигоди біля приміщення інспекції.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368  Кримінального кодексу України, у рамках якого вирішується питання про оголошення підозри.

Триває досудове слідство.