Головна Новини У Тернополі ремнтують сходи і викопують людські кістки

У Тернополі ремнтують сходи і викопують людські кістки

1425561611_aflxynra20eЗнайдені людські кістки на місці старого єврейського кладовища у Тернополі – це моторошна реальність чи вигадка? Сходи на вулиці Острозького 45 перебували в аварійному стані, тому виникла необхідність їх негайного ремонту.

Про будинок 45 на вулиці Острозького та прилеглу до нього територію розповідають старожили. Тут ще у 1610 році існував старий цвинтар, де були могили відомих на той час жителів міста. У 1944 році понищене війною кладовище доруйнували. Рештки могил просто зрівняли і засипали землею. А через 10 років на цьому місці звели житловий будинок.

Тарас Циклиняк, краєзнавець, екскурсовод: « Історію з кладовищем давно забули, але останній випадок нагадав про це, коли сходи на Острозького 45 почали ремонтувати».

Олег Соколовський, начальник відділу благоустрою та екології управління ЖКГ Тернопільської міської ради: «Сходи практично вже зруйновані і ми вирішили провести реконструкцію і зробити підпірну стінку навколо нього, укріпити валики… були збори мешканців. На даний час йде нормальний процес».

У соціальних мережах тернополяни розповідали, що бачили на місці робіт людські кістки. Фото шокували багатьох і змусили повірити в існування цвинтаря навіть скептиків. Місце, де нібито знайшли кістки обстежувала ритуальна служба.

Олег Соколовський, начальник відділу благоустрою та екології управління ЖКГ Тернопільської міської ради: «Ми не проводили розкопки, а тільки знімаємо плити. На даний час ми не знайшли».

Ми вирішили особисто переконатися, що це так. Робітники, які тут працюють, майже в один голос стверджують, що жодних кісток тут не знаходили.

Однак у наш об’єктив все-таки потрапило щось підозріле. Хоча сверджувати, людська це кістка чи ні, ми не беремось, однак уся ця історія виглядає досить моторошно і доводить, що вулиці нашого міста приховують ще багато таємниць.

Джерело: ТТБ