Головна Новини У Тернополі пункти обігріву лише на папері?

У Тернополі пункти обігріву лише на папері?

Сильні морозу скували Тернопільщину.  Температура повітря вночі сягає позначки – 23 градуси, вдень – 15-17 градусів. Медики області в один голос наголошують, що на вулиці надто довго перебувати не варто. Прогулянки повинні тривати не більше 15 хвилин.

А що робити людям, котрі, у силу різних обставин,  змушені тривалий час перебувати на вулиці у ці сильні морози. Рятувальники Тернопільщини розповіли про пункти обігріву. Мовляв, на Тернопільщині їх понад дві сотні і вони розташовані у кожному місті.

«В області діє ціла мережа стаціонарних пунктів обігріву. Вони розташовані на базі лікувальних закладів або в приміщеннях соціально сфери. Детальний їх перелік та адреси є на сайті управління за адресою ternopil.dsns.gov.ua в рубриці «Актуально».

До прикладу, у Тернополі таких пунктів є три і вони розташовані у міських лікарнях №2, №3 та у приймальному відділенні Тернопільської міської клінічної лікарні швидкої допомоги», – розповів  начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи управління ДСНС Сергій Данілін.

Колеги із видання Галас відвідали один із цим пунктів у міській лікарні №2. Однак жодного вказівного знаку, таблички не знайшли. Більше того, заступник головного лікаря Сергій Паламар розповів, що вони і не мають права відкрити у приймальному відділенні такий пункт, оскільки область, зокрема і Тернопіль, перебувають у передепідемічному  стані. Мовляв, лікарню за такі дії добряче штрафували б. Однак медик додав, якщо люди звернутися в лікарню за допомогою, теплим чаєм, їм допоможуть.

Ми ж завітали у Тернопільську міську клінічну лікарню швидкої допомоги. Де також не виявили жодного повідомлення про пункт обігріву. Поцікавилися у медперсоналу чи знають вони, що на території лікарні повинен бути такий пункт. На що почули: “Так він є. Тільки на папері”.  Але водночас запевнили, якщо б до них звернулися за допомогою, вони обов’язково допоможуть.