Головна Новини У Тернополі провели флешмоб на підтримку захоплених українських моряків

У Тернополі провели флешмоб на підтримку захоплених українських моряків

Водночас в чотирьох західних містах України, у понеділок, 7 січня, військові Нацгвардії  провели флешмоб на підтримку захоплених українських моряків.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила офіцер групи інформації і комунікації Військової частини 3002 Нацгвардії Аліна Новікова.

Нацгвардійці роздавали паперові кораблики  з іменами полонених українських моряків, зроблені власноруч. З одного боку паперового кораблика був намальований синьо-жовтний прапор, а з іншого боку були написані імена полонених моряків. Таким чином вони роздали понад 80 корабликів.

Акція відбувалася в Ужгороді, Львові, Рівному та Тернополі.

За словами офіцера, метою акції було підтримати ув’язнених в Росії  українських моряків та їхні сім’ї.

Російські силовики захопили два малі артилерійські броньовані катери Бердянськ і Нікополь та рейдовий буксир Яни Капу і 24 військовослужбовців ВМС ЗС України 25 листопада в районі Керченської протоки під час їхнього переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Внаслідок тарана прикордонного корабля РФ було пошкоджено буксир ВМС України, поранення отримали троє українських моряків.

Росія наполягає, що українські військові кораблі порушили держкордон під час переходу з Чорного моря в Азовське море. Підконтрольний Кремлю суд Криму заарештував усіх захоплених моряків до 25 січня 2019 року. Російська сторона інкримінує їм “незаконний перетин держкордону”, за що їм загрожує до шести років позбавлення волі. Офіційний Київ вважає їх військовополоненими.

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, Росіяатакувала і захопила українські військові кораблі в міжнародних водах Чорного моря.