Головна Новини У Тернополі провели рейд місцями стихійної торгівлі, перехожі дії муніципалів засуджують

У Тернополі провели рейд місцями стихійної торгівлі, перехожі дії муніципалів засуджують

Проблема стихійної торгівлі існує у Тернополі вже багато років. На тротуарах торгують м’ясними і молочними продуктами, рибою та овочами. Не зважаючи на те, що придбані з рук продукти харчування не відповідають санітарним нормам, люди часто ігнорують ці застереження, вважаючи, що такі продукти дешевші і свіжіші. Наша знімальна група провела рейд спільно з поліцією і побачила, хто порушує правила торгівлі у Тернополі і як реагують на зауваження правоохоронців. Повідомляє Т1 новини.

Обурені люди, сварка і грубе порушення законів. У Тернополі провели рейд місцями стихійної торгівлі. Долучились до перевірки продукції з тротуару працівники муніципальної інспекції, Держпроспоживслужби та Нацполіції. Фахівці переконують, дана продукція може бути шкідливою та навіть смертельною для людини.

Довго шукати порушників не доводиться. На вулиці Шептицького бачимо жінку, яка просто на тротуарі продає сметану. Проте як тільки продавчиня бачить поліцію, одразу намагається втекти.

Прямуємо далі. Проте дії муніципалів засуджують перехожі. Люди кажуть, купують молочні продукти на тротуарі. Фахівці намагаються їх переконати, що це погана ідея.

За кілька метрів жінка продає на тротуарі абрикоси, цибулю та іншу городину. На зауваження інспекторів не звертає уваги. Навіть поліцейський жетон не зупиняє її. Продавчиня продовжує збирати речі і намагається покинути вулицю.

За кілька хвилин жінці виписують протокол про адміністративне порушення.

Безліч порушників біля критого ринку на вулиці Шептицького. Тут через продавців купи сміття та знищений зелений газон. Також у однієї продавчині помічаємо і порожні пластикові пляшки. Проте де їх взяли – невідомо. Правоохоронці просять людей покинути тротуар та продавати свою продукцію у призначеному для цього місці. Багатьох це обурює, оскільки наголошують, що тут продати товар легше і швидше.

Порушують правила торгівлі також і іноземці, які продають у Тернополі кавуни і дині. Зокрема, під час рейду нам не вдалось побачити відповідних дозвільних документів. Відтак, з’ясувати звідки кавуни і чи безпечні вони для тернополян – не вдалось.

Слідкує за рейдом Марія Шикула. Фахівець Держпродспоживслужби наголошує, тернополяни, які купують продукцію з тротуару не розуміють на яку небезпеку себе наражають. Адже на продукти може потрапляти бруд, пил тощо, і це може бути небезпечним для здоров’я.

Тим часом працівники муніципальної інспекції кажуть, такі рейди у Тернополі проводять постійно і закликають тернополян дбати про своє здоров’я та не купувати продукти з землі у невстановлених для торгівлі місцях.

Сергій Балуцький, Тарас Троян, Віталій Куземко, Т1 Новини