Головна Новини У Тернополі презентували «Різдво через Збруч»

У Тернополі презентували «Різдво через Збруч»

4 січня, у Тернополі відбулась презентація збірки святочних оповідань «Різдво через Збруч». Про це інформує АПУ.

Містян із книгою, що вийшла друком у серії «КМ The BEST» видавничої групи «КМ-БУКС», ознайомили автори. Із семи письменників, твори яких увійшли до збірки, тернополянам та гостям міста презентували п’ятеро із них: Лора Підгірна та Андрій Павловський із Кам’янця-Подільського, Олег Вітвіцький та Софія Пасічник із Тернополя, Наталка Михно із Теребовлі.

Книга містить 8 оповідань і унікальна тим, що об’єднала під своєю обкладинкою авторів, які живуть по обидва боки Збруча. Також до збірки увійшов різдвяний стравопис, який пропонує читачам рецепти страв, що свого часу готували наші бабусі по обидва боки Збруча, а наразі готуємо ми та наші мами.

Передмову до книги написала письменниця, упорядник збірки Лора Підгірна.

«До збірки «Різдво через Збруч» увійшли чудові історії, які нагадають вам напередодні Різдва про важливість бути поруч з близькими людьми, надихнуть на добрі вчинки та наповнять серце кожного читача любов’ю і теплом», – зазначила  пані Лора.

Автори розповіли про свої оповідання, історії їх написання, поспілкувались із читачами, віповівши на питання, що їх цікавили. Також письменники заколядували, виконавши разом із присутніми «Добрий вечір тобі». А наостанок провели автограф- та фото сесії.

Як повідомили АПУ автори збірки оповідань «Різдво через Збруч», Тернопіль став першим істом, в якому презентовалили книгу. Сьогодні, 5 січня, пезентація відбудеться у Кам’янці-Подільському. Далі – в Хмельницькому, Підволочиську, Теребовлі, Києві, Львові. І це ще не вся географія презентацій. Автори зазначають, що вона розширюватиметься.