Головна Новини У Тернополі порабували пенсіонера який знепритомнів

У Тернополі порабували пенсіонера який знепритомнів

В післяінсультному стані у відділення психоневрологічної лікарні потрапив пенсіонер. Шістдесятисемилітньому чоловікові стало погано поблизу залізничного вокзалу. Саме в цей момент його пограбував невідомий.

 

За словами потерпілого, він попросив випадкового перехожого показати дорогу до залізничного вокзалу. Невідомий зорієнтував пенсіонера і навіть провів. Проте старшому чоловікові в якийсь момент стало погано і “добрий помічник”, запропонувавтернополянину зайти у приміщення вокзалу в прохолодне місце. Довівши до кас, посадив, а потім пограбував, забравши у потерпілого гаманець в якому були український та закордонний паспорти, пенсійне, посвідчення ветерана праці, а також 2800 гривень. Після цього невідомий втік.

 

Швидку та поліцію викликали люди. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

 

Як каже Сергій Гатанюк, заступник начальника міського відділу поліції, менше доби знадобилося правоохоронцям, аби розшукати злодія. Ним виявився раніше судимий за крадіжки тернополянин, 1985 року народження. Грабіжник у скоєному зізнався. Він повернув потерпілому лише документи, бо гроші встиг витратити на власні потреби.

 

Наразі зловмисника перевіряють на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень. Триває слідство відповідно до статті 186 частини 1 ККУ – відкрите викрадення чужого майна (грабіж).