Головна Новини У Тернополі перепоховали рештки бійців батальйону “Збруч” (Фото)

У Тернополі перепоховали рештки бійців батальйону “Збруч” (Фото)

Вчора, 21 червня, на Микулинецькому цвинтарі  відбулося  перепоховання останків бійців батальйону “Збруч”, які загинули три роки тому у селі Червоний Чабан, що на Херсонщині.

Нагадаємо, тоді у приміщенні ферми, де дислокувався батальйон на той час виникла пожежа. Під час якої загинуло шестеро наших земляків. Хлопців похоронили. Однак  їх рідних не покидали думки про те, що на тій злощасній фермі могли залишитися рештки хлопців. Тоді отець  Андрій Любунь разом із друзями вирішили допомогти рідним загиблих військових, пише ТЕРЕН.

Вони звернулися у сільську раду того села, їм дозволили неподалік ферми поставити Хрест. Окрім того недавно сільський голова сповістив священика про те, що власник ферми хоче її розібрати і йому байдуже до того, щоб там трапилося і хто загинув. Тоді священик разом із побратимами загиблих поїхали туди і забрали прах з тих місць, де лежали тіла загиблих. Прах перепоховали на Микулинецькому цвинтарі.

До слова, по цій справі ще тривають судові процеси. Матері загиблих хлопців так і не отримали відповіді на запитання хто ж таки винен у такій страшній смерті їх дітей.