Головна Новини У Тернополі перевірили якість води у водоматах

У Тернополі перевірили якість води у водоматах

водомати

 Питання усунення або зменшення шкідливого впливу небезпечних факторів на здоров’я людей та забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення щодо питної води, питного водопостачання та водовідведення є одним із пріоритетних напрямків роботи Держпродспоживслужби.

     Фахівці Тернопільського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно із представниками  Тернопільської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, на виконання Рішення Ради національної безпеки та оборони від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», здійснили відбір восьми взірців питної води у водоматах «Долина плюс» (ФОП Стецина О.В.), «Водограй – 2700 БС» (ФОП Шмігельський А.І.), «Джерело Зарваниці» (ТзОВ « Агроком») та ФОП Іваницького Я.І. на території м. Тернополя.

    За результатами санітарно – хімічних ( в.т.ч. за вмістом нітратів), органолептичних, мікробіологічних та токсикологічних досліджень відхилень не виявлено, всі взірці відповідають санітарно-гігієнічним вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».