Головна Новини У Тернополі оголосили “жовтий” рівень небезпеки в зв’язку з сильним снігопадом

У Тернополі оголосили “жовтий” рівень небезпеки в зв’язку з сильним снігопадом

У зв’язку з прогнозами Гідрометцентру щодо несуттєвого снігопаду та утворення ожеледиці 3 грудня з 16.00 до 22.00 год. у Тернополі оголошено «жовтий рівень» системи оповіщення. Це означає, що водіям у цей час рекомендується утриматися від поїздок та забороняється залишати свій автотранспорт обабіч проїзних ділянок на головних дорогах міста.

Зі слів начальника управління ЖКГ Олега Соколовського, взимку Тернопіль прибирають відповідно до «Дорожньої карти утримання шляхо-мостового господарства». У Карті передбачено три рівні, які оголошуються взимку у зв’язку з погодними умовами: зелений, жовтий та червоний. Саме «жовтий рівень» оголошується при виникнення ожеледиці чи потреби прибирання снігу у вечірній чи нічний період доби при незначних та помірних снігових опадах.

«Хоча снігові опади наразі несуттєві та плюсова температура переходить у мінусову, проте перепади температури спричиняють ожеледицю на дорогах, – пояснює Олег Соколовський. – Впродовж вихідних на вулицях міста продовжує працювати спецтехніка, яка очищає місто та здійснює посипання протиожеледною сумішшю».

Одночасно підприємствам, які обслуговують житловий фонд, та представникам ОСББ необхідно забезпечити розчищання та посипання протиожеледною сумішшю прибудинкові території, аби у разі необхідності забезпечити проїзд машин швидкої допомоги тощо.

Особливо уважними та обережними варто бути також пішоходам. Адже на час оголошення  «жовтого рівня» системи оповіщення з 16.00 до 22.00 год. світлофори міста на ухилах у Тернополі працюватимуть у мигаючому режимі.