Головна Новини У Тернополі обрали студентів, за яких Тернопільська міська рада оплачуватиме навчання в...

У Тернополі обрали студентів, за яких Тернопільська міська рада оплачуватиме навчання в магістратурі

Конкурсною комісією нещодавно був  затверджений рекомендований список кандидатів формування муніципального замовлення спеціалістів для виконавчих органів ради та комунальних установ міської ради.

На підставі поданих документів та, враховуючи результати голосування і проведеної співбесіди, з 16 кандидатів відібрано вісім студентів спеціальності «Дошкільна освіта»  та одного студента напрямку підготовки «Правознавство», за яких Тернопільська міська рада буде оплачувати навчання в магістратурі уже з вересня цього року. Як було визначено під час роботи комісії, саме ці професії у Тернополі є найбільш актуальними і такими, що потребують заміщення кваліфікованими фахівцями.

Згідно із порядком формування муніципального замовлення, дев’ять відібраних спеціалістів, з якими будуть укладені договори, після завершення вищого навчального закладу повинні відпрацювати не менше трьох років у комунальних підприємствах, установах, організаціях або виконавчих органах міської ради.

Як повідомляв раніше міський голова Тернополя  Сергій Надал,  відповідне рішення було прийняте з метою мотивування молодих людей залишатися у рідному місті та працювати у структурах органу місцевого самоврядування.