Головна Новини У Тернополі не відкрилися приватні стоматології

У Тернополі не відкрилися приватні стоматології

Від 5 травня у Тернополі надали дозвіл приймати пацієнтів приватним стоматологам. Однак ще жоден стоматологічний кабінет не приймає відвідувачів. Чому пояснюють самі стоматологи:

“Коли в Тернополі почнуть працювати стоматології?
Це питання щодня задають наші пацієнти.
На жаль Тернопільська влада всіляко перешкоджає нашій діяльності.
Важко сказати з чим це пов’язано. Чи то з острахом поширення коронавірусу, чи з інших причин. Нам залишається лише гадати.
Але ситуація складається наступним чином.
На разі розглядається питання щодо відновлення роботи стоматологій у місті з метою надання ургентної допомоги. Що це означає?
Ургенція передбачає надання невідкладної допомоги при гострому зубному болю, набряку в ділянці зубів, сколах пломб чи зубних тканин, які перешкоджають нормальному жуванню…
На разі ці послуги надає лише міська стоматологічна поліклініка. Вони працюють протягом усього періоду карантину.

Але приватним клінікам це категорично забороняється.
На разі створено комісію, яка займається цим питанням.
Від усіх приватних стоматологів м. Тернополя обрано представників, які ведуть переговори з міською владою з цього приводу.

Також є питання по власне прийому пацієнтів в умовах пандемії.
Не затверджено протоколи надання стоматологічної допомоги в умовах карантину.
Не узгоджено умови, за яких працюватимуть клініки.
Та й дозволу як такого від місцевої влади немає” – пише Стоматологія сім’ї Антонів.

І таких повідомлень в соціальних мережах не мало

“Особисто мені, як лікарю- ортодонту, який 2 місяці відбула вдома, наслідки карантину ніхто не поверне, у виді продовженого лікування пацієнтів, збільшення кількості відвідувань, зміні плану лікування через втрачений час і багато інших мінусів в роботі, з якими зустрівся кожен з нас за цей час!!!!
Проте, я ще є і мамою 3 дітей, які потребують певних коштів для того, щоб жити в даному часі, і коли більшість виходить працювати офіційно, ти змушений сидіти вдома? Чому? Кабінет міністрів дозволив, але місцева влада ні!!!
Особисто я працюю офіційно вже більше 4 років, є платником податків. За час карантину закупила захисні щитки, захисні халати та комбінезони, встановила лампи з рециркулятором для постійного очищення повітря в приміщенні!!!! Не кажучи вже за маски і рукавиці, що виросли в ціні в 10 і в 3 рази. Індивідуально в кабінеті запаковується кожен інструмент перед стерилізацією і відкривається в присутності пацієнта!!!! Ведення журналу прибирання і дезинфекціі після кожного пацієнта, вологе прибирання декілька разів на день (це все поки лише мої плани).
То чому я не маю права працювати на рівні з усіма закладами, які надають платні послуги населенню? Ціни не збільшувала, оскільки розумію наслідки від карантину для кожної Тернопільської сім’ї, проте не бачу і не відчуваю розуміння від нашої влади….
Ми, стоматологи Тернополя, хочемо, щоб наші пацієнти знали, що ми не байдужі і хочемо працювати, якісно, ми готові забезпечити гідні умови на своїх робочих місцях, щоб уникнути поширення СOVID-19. Проте нам на це заборонено! Вимагаємо розуміння і підтримки!” – пише Dana Plishka.