Головна Новини Гарячі У Тернополі на кладовищі виявили мінометну міну

У Тернополі на кладовищі виявили мінометну міну

26 квітня о 14:10 в м. Тернопіль на вул. Микулинецькій, на території кладовища, під час копання могили виявлено мінометну міну, калібром 82 мм, часів Другої світової війни. Того ж дня о 14:00 в с. Озерна Зборівського району, групою піротехнічних робіт під час обстеження території виявлено 5 артилерійських снарядів, калібром 76, 105 та 150 мм, часів Другої світової війни.

Вилучені боєприпаси фахівці вивезли у спеціально відведені місця і знищили шляхом контрольованого підриву.

Всього з початку поточного року піротехніками Управління ДСНС в області виявлено та знешкоджено 160 вибухонебезпечний предметів.

Рятувальники наголошують, при виявленні вибухонебезпечних або схожих на них предметів часів минулих війн не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101». Пам’ятайте, що роботи з вилучення та знешкодження даних боєприпасів можуть проводити лише відповідні фахівці — піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій!