Головна Новини У Тернополі народився малюк вагою 560 грам

У Тернополі народився малюк вагою 560 грам

Маленький Теодор народився на 24 тижні з вагою 560 грам у Тернопільському обласному клінічному перинатальному центрі «Мати і дитина».

З перших секунд життя малюк проходив складні випробування, які завершились щасливою історією одужання, пишуть Тернополяни.

«Довгих 67 днів колектив відділення інтенсивної терапії новонароджених боровся за його життя… Як усі раділи кожному мілілітру молока, який засвоював малюк, кожному граму прибавки в масі. Не було меж радості коли Теодор на 45 день почав дихати самостійно», – розповіли у ТОКПЦ «Мати і Дитина».

На третьому місяці життя хлопчика з вагою 1450 грам перевели на другий етап виходжування. Невдовзі лікар – окуліст діагностував у нього важке захворювання очей, яке потребувало негайних дій.

Батьки Теодорчика продовжили боротьбу за здоров’я сина уже у Львівському обласному неонатальному центрі. Там дитині ввели Анти-VEGF препарат, після чого провели дві лазеркоагуляції.

«Лікування допомогло і Теодор буде бачити своїх батьків, цей світ, свою Україну. Ми щасливі, що у співпраці із колегами із Львівського обласного неонатального центру ми, кожен у свій час, допомогли маленькій, але вже такій сильній Людині», – поділилися медики.

teodor22.jpg
teodor23.jpg
teodor24.jpg