Головна Новини У Тернополі між поліцією і ромами сталася сутичка

У Тернополі між поліцією і ромами сталася сутичка

У Тернополі поблизу автовокзалу сталася сутичка між представниками ромської національності та поліцією, про це повідомляє 20 хвилин.

Однак патрульні спростовують сам інцидент, та повідомляють про проведення профілактичної бесіди.

Проходила повз, побачила, що патрульні “повалили” на землю цигана, було чути крики, – розповідає тернополянка. – Коли поверталась, вже була швидка. Це місце давно облюбували цигани. Сміття після них поприбирали комунальники і поскладали в мішки. А зранку на цьому ж місці знову були цигани, правда вже менше – повідомила читачка Ольга.

Нагадаємо, цигани перетворили територію біля автовокзалу на звалище та туалет.

В патрульної поліції зазначають, що не ділять людей за якимось критеріями: національність, соціальним статусом тощо. Якщо виявляють підозрілих – перевіряють.

– Ввечері надійшло повідомлення про те, що біля магазину “Щедрик” дитина ромської національності бігає біля дороги без нагляду, – повідомили в прес-службі патрульної поліції. – Коли прибули на місце, дитини вже на місці не було, але патрульні вирішили оглянути прилеглу територію. В одному з дворів  побачили кількох ромів, і патрульні провели їм профілактичну бесіду про неприпустимість порушення громадсього порядку, заборону вживати спиртрні напої у публічних місцях. Одній жінці стало погано, їй викликали швидку. Бійки чи сутичок не було. У відділок для встановлення особи нікого не забирали.

В цілях забезпечення належного санітарного стану у місті та особистого спокою громадян просять запобігати отаборенню громадян ромської національності на вулицях Тернополя та викликати 102.