Головна Новини У Тернополі молодь збирає пластикові кришечки, щоб придбати реанімобіль для ЗСУ

У Тернополі молодь збирає пластикові кришечки, щоб придбати реанімобіль для ЗСУ

У Молодіжному центрі Тернополя збирають пластикові кришечки. Їх потім передадуть на перероблення за кордон. За виручені кошти придбають реанімобіль для ЗСУ, щоб вивозити поранених з зони бойових дій. Тернополяни уже зібрали 120 кілограмів пластику. Всього потрібно 200 тонн.

Юлія Найдух збирала кришечки протягом тижня. Дівчина каже, долучила до збору і друзів. Раніше уже приносила до центру три пакети пластику, повідомляє Суспільне.

“Збираємо з води, йогуртів. Чим більше людей збирає, тим набагато легше і цікавіше. Можна в будинку повісити оголошення, як зробили мої родичі, коли спускаються сміття викинути, чи води набрати, вони кидають 1, 2 кришечки і так назбирується”, – каже тернополянка Юлія Найдух.

У Тернополі збирають пластикові кришечки, щоб придбати реанімобіль для ЗСУ

Юлія Найдух. Фото: Анастасія Кисіль/Суспільне Тернопіль

Адміністратор Молодіжного центру Назарій Жуков перевіряє кришечки.

“Деякі кришечки варто помити, перед тим, як приносити, вона трішки брудна”, – каже Назарій Жуков.

Також не потрібно приносити кришечки від пляшок з хімічними речовинами або олії. Назарій каже, щодо кольорів обмежень немає.

“Підходять кришечки з-під води, чи соку, або йогурту. Якщо ви бачите, що за формою, або матеріалі вони такі самі, то можете також приносити”, – каже Назарій Жуков.

У Тернополі збирають пластикові кришечки, щоб придбати реанімобіль для ЗСУ

Пластикові кришечки. Фото: Анастасія Кисіль/Суспільне Тернопіль

Щоб придбати реанімобіль для ЗСУ потрібно продати 200 тонн пластику. Тернополяни уже принесли 120 кілограмів кришечок. Це 30 таких мішків, каже Назарій Жуков.

“Якщо хтось думає, що збирати кришечки дуже важко, то насправді ні. От до нас приходять в центр по декілька людей в день і кидають кришечки”, – каже Назарій Жуков.

Таку ініціативу започаткували в Одесі. Також збирають кришечки у Львові та Чернівцях. У Тернополі діє два пункти збору: на вулицях Йосипа Сліпого, 3 та Чорновола, 4.