Головна Новини У Тернополі молодий чоловік влаштував в оселі наркопритон

У Тернополі молодий чоловік влаштував в оселі наркопритон

Слідчі Головного управління Національної поліції Тернопільщини скерували до суду матеріали кримінального провадження, розпочатого за фактом незаконного збуту наркотичних речовин та надання приміщення для незаконного їх вживання. Обвинувачений – 26-річний житель Тернопільського району.

У ході досудового розслідування слідчі зібрали достатньо доказів, які вказують на причетність зловмисника до вчинення злочинів, передбачених частиною 2 статті 307 (незаконне зберігання та збут наркотичних речовин), частиною 1 статті 309 (незаконне придбання, зберіганні наркотичних засобів без мети збуту) та частиною 1 статті 317 (надання приміщення для незаконного вживання наркотичних засобів) Кримінального кодексу.

Зокрема, встановлено, що зловмисник створив чат в одному з месенджерів, де здійснював рекламу наркотичних засобів і таким чином підшуковував клієнтів. Сам замовляв «товар» через Інтернет, розфасовував у так звані «закладки» та залишав у непомітних для сторонніх осіб місцях, надсилаючи покупцям повідомлення та графічні файли з місцезнаходженням наркотичних засобів. Правоохоронці задокументували п’ять фактів реалізації наркотичних речовин.

Під час розслідування слідчі встановили, що зловмисник також надавав підсобне приміщення у будинку, де він мешкає, для незаконного вживання наркотичних речовини. У ході санкціонованого обшуку поліцейські вилучили за місцем проживання обвинуваченого більше десяти грамів канабісу.

Згідно санкцій інкримінованих збаражчанину статей йому загрожує позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.