Головна Новини У Тернополі молода мама двох дітей ризикує опинитися в інвалідному візку

У Тернополі молода мама двох дітей ризикує опинитися в інвалідному візку

Молода тернополянка потребує допомоги небайдужих. Без операції 38-річна Ірина Заторська-Іремашвілі ризикує опинитися в інвалідному візку. Жінка сама виховує двох маленьких діточок. Щодмісячний дохід не дозволяє зібрати необхідну для лікування суму коштів, пише Файне

“Чоловік з нами не живе. Я сама виховую 9-річного синочка і 6-річну донечку. Так сталося, що зараз вимушена звернутися за допомогою до незнайомих мені людей, бо розумію, що без операції можу бути прикутою до інвалідного візка. А в мене діти, їм потрібна здорова мама”, – каже Ірина.

У 18 роківжінка отримала важку травму хребта – компресійний перелом зі зміщенням і ущемленням спинного мозку L1, L2-Th8. Отримала інвалідність 1-Б групи. Була тривала реабілітація, тернополянка заново вчилася ходити. Саме у той період впала і травмувала коліно.

“Під час тренувань, коли вчилась ходити, я впала на праву ногу. Удар був сильним – травмувала коліно та порвала хрестоподібну зв’язку. Починаючи з 2007 року, моє праве коліно травмується від будь-якого невдалого кроку. Навіть ступити на маленький камінчик, то вже будуть величезні негативні наслідки і біль. Зараз мені терміново потрібна операція на колінний суглоб”, – продовжує розповідь тернополянка.

Стан Ірини – важкий. Їй боляче ходити, сідати і навіть вставати. Для того, щоб кудись піти використовує палички. Погіршило ситуацію й те, що через тривале відкладання операції в коліні утворилася кіста Бейкера. Новоутвір потрібно негайно видаляти. Операція дорогаоварітсна – близько 40 тисяч, а ще реабілітація.

“Операція, яка мені потрібна, дуже дорога, а в мене лише пенсія у 1600 гривень. Прошу небайдужих допомоги, так як самостійно мені таку суму доведеться збирати дуже довго, а час грає проти мене. Вперше звертаюсь із таким проханням, але виходу не має”, – каже Ірина.

Сьогодні жінка проходить обстеження МРТ та здає всі необхідні аналізи. Також додатково консультується у спеціалістів. Коли будуть результати обстеження – можна приступати до операції. Це – тиждень максимум. Тому кошти потрібно зібрати якнайшвидше. Про подальший перебіг та лікування повідомимо згодом.

Номер карточки: 5168 7554 4032 5336 Заторська-Іремашвілі Ірина Романівна