Головна Новини У Тернополі можна отримати комп’ютерну освіту світового рівня

У Тернополі можна отримати комп’ютерну освіту світового рівня

Галузь інформаційних технологій сьогодні є однією з небагатьох, які продовжують рости і розвиватися, не зважаючи на непросту ситуацію в країні. Саме тому все більше і більше українців намагаються перепрофілюватись в IТ. Для надання можливості зробити перший крок в IT, Фонд BrainBasket запустив масштабну програму Technology Nation — всеукраїнський проект, який дозволяє всім охочим безкоштовно отримати комп’ютерну освіту світового класу та вивчити основи найбільш затребуваних мов програмування.

Цей проект для тих, хто хоче змінити професію на більш затребувану та безкоштовно освоїти основи програмування за програмою Harvard University та Massachusetts Institute of Technology.

Особливості навчання:

  • Навчальні програми базуються на курсах кращих світових університетів (Harvard, MIT, Stanford) і дають розуміння основ програмування та знайомлять з найбільш популярними мовами програмування (C, Python, JavaScript, HTML/CSS)
  • Заняття проходять у форматі змішаного навчання (онлайн+оффлайн), що передбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом, який викладений онлайн, і аудиторну практику під керівництвом досвідчених менторів на базі навчальних хабів
  • Курс триває 4 місяці, аудиторні заняття проходять двічі на тиждень
  • Освітні хаби розташовані в усіх обласних центрах України
  • Навчання є безкоштовним

Опис та концепція соціального проекту “cs50”

Організувати для школярів безкоштовний гурток з вивчення програмування на базі легендарного Гарвардського онлайн-курсу CS50, який Prometheus дублював українською мовою.

Курс розрахований як на повних новачків, так і на тих слухачів, хто вже має невеликий стартовий досвід в програмуванні.

Курс навчить:

  • широкому і ґрунтовному розумінню інформатики та програмування;
  • як мислити алгоритмічно та ефективно вирішувати проблеми за допомогою програмування;
  • таким концепціям як абстракція, алгоритм, структури даних, інкапсуляція, управління пам’яттю, основи комп’ютерної безпеки, розробка програмного забезпечення і web-розробка;
  • основам відразу декількох мов програмування, зокрема, C, PHP і JavaScript, а також технологіям SQL, CSS і HTML;
  • познайомить з процесом розробки і презентації власного проекту з програмування.
  • Практичні завдання курсу базуються на реальних кейсах зі сфер біології, криптографії, фінансів, судово-медичної експертизи та розробки ігор. Курс триватиме 12 тижнів та є абсолютно безкоштовним. Після його проходження та успішного виконання практичних завдань, слухачі зможуть отримати сертифікати.

 

Прикладом для школярів має бути десятикласник Андрій Руда, який повністю пройшов цей курс, майже з нуля навчився програмувати, а сьогодні виборов 3 місце на обласній олімпіаді по інформатиці, випередивши багатьох школярів з престижних шкіл та ліцеїв.

Зареєструватися можна за посиланням

Заняття проводяться щоп’ятниці о 18.00 IT House м.Тернопіль пр.С.Бандери 44/2

Обласний координатор проекту Міхайліді Катерина