Головна Новини У Тернополі мешканці багатоповерхівки чергують, щоб діти не провалилися у яму

У Тернополі мешканці багатоповерхівки чергують, щоб діти не провалилися у яму

Мешканці будинку, що на вулиці Діловій 2-А в Тернополі, чергують на дитячому майданчику, щоб діти не провалилися у двометрову яму. Вона утворилася, бо тут почали прокладати каналізацію. Про це розповів представник будинкового комітету Роман Наконечний, Суспільне

Мешканка будинку на вул. Ділова, 2-А Надія Юрчишин каже, щоб діти не провалилися туди, організували чергування:

“В мене двоє діток. Вони дуже активні, ми не відпускаємо їх на двір. Cтрашно, тим більше, що в нашому будинку всі молоді сім’ї, всі мають діток. І ми з батьками організували чергування, щоб хтось обов’язково тут був присутній і дивився за дітьми”.

У Тернополі мешканці багатоповерхівки чергують, щоб діти не провалилися у ямуСуспільне Тернопіль

У Тернополі мешканці багатоповерхівки чергують, щоб діти не провалилися у яму

Представник будинкового комітету Роман Наконечний виміряв глибину ями.

“Приблизно 1.80-1.90 м. Ми не застраховані від того, що в подальшому будуть робитися провали в цю сторону. І навіть те, що вони зараз зробили, це вже небезпека”, – каже Наконечний.

Каналізацію хочуть прокласти до будинку на вулиці Циганська,7. Його збудували цього року.

Голова ОСББ будинку на вул. Ділова, 2-А Іван Шевчук розповів, з мешканцями будинку не погодили роботи в їхньому дворі.

Нагадаю, впродовж двох днів люди блокували роботу бригади, яка хоче прокласти каналізаційну трубу.

Кореспонденти Суспільного звернулися за коментарем до відділу технагляду міської ради, що дав дозвіл на проведення каналізації. Тут не застали нікого. Головний інженер Ярослав Копчакаже за те, що на дитячому майданчику утворилася яма, має відповідати виконавець робіт.

Керівник комунального підприємства “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма розповів, що за дії забудовника відповідальності не несуть. Що стосується технічних питань, проведуть перевірку.

“По тих фактах, які наведені ми організовуємо перевірку. Наразі з’ясували, що дійсно у нас за адресою, Циганська,7 було отримано два документи – технічні умови на двох різних людей Федорчук В.В. та Ковальчук М.М. Обидва будинки, які планувалися, це мали бути будинки зблокованого типу. Шість квартир в одному будинку і 6 в другому, тобто 12 квартирний. Тобто, ми вже бачимо, що попередньо є розходження в кількості квартир. Ми це з’ясуємо по результатах перевірки і будемо реагувати”, – каже Кузьма.

Протестувальники звернулися також до поліції. Речник Нацполіції області Сергій Крета повідомив, що правоохоронці наразі вивчають документи, які їм надав забудовник.

У Тернополі мешканці багатоповерхівки чергують, щоб діти не провалилися у ямуСуспільне Тернопіль

У Тернополі мешканці багатоповерхівки чергують, щоб діти не провалилися у яму

Володимир Кузьма розповів, результати роботи комісії оприлюднять впродовж 8 днів.