Головна Новини У Тернополі медсестра могла заразитися на роботі туберкульозом

У Тернополі медсестра могла заразитися на роботі туберкульозом

 Тернополі медсетра лікарні могла заразитись на роботі туберкульозом. Щоб встановити точно інформацію проводять розслідування.  Про це повідомили в Держпраці Тернопільської області. 

У КНП «Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр» Тернопільської обласної ради працює комісія з розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання – туберкульозу легень у медичної сестри стаціонару.

Медики проводять розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання, встановлення  зв’язку захворювання  потерпілої з умовами праці  та необхідності суворого дотримання в лікувальному закладі вимог Стандарту інфекційного контролю для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу хворим на туберкульоз, затвердженого наказом МОЗ України від 01.02.2019 №287.

Комісія проводить обстеження робочого місця потерпілої, визначає та оцінює дію на працівника шкідливого виробничого біологічного фактора –  патогенних мікроорганізмів (збудників інфекційного захворювання – мікобактерій туберкульозу), збирає та опрацьовує матеріали, необхідні для оформлення відповідного акта розслідування.

Джерело