Головна Новини У Тернополі кишенькові злодії геть знахабніли

У Тернополі кишенькові злодії геть знахабніли

Понад 17 тисяч гривень «заробили» протягом минулої доби невідомі зловмисники, промишляючи у маршрутних таксі Тернополя. Від спритних злодійських рук потерпіли троє мешканців області. 2500 гривень втратила 29-річна тернополянка під час проїзду в маршрутці. Злодій так спритно і непомітно витягнув з сумки гаманець, що його пропажу жінка виявила лише через кілька годин вдома.

Зникло портмоне, а з ним 100 американських доларів, 50 євро і в мешканки селища Велика Березовиця.

Найбільше не пощастило 30-річній жительці Збаража. Жінка приїхала до обласного центру і у громадському транспорті потрапила у халепу. На свою біду поряд з банківської карткою тримала записаний пін-код, тож як тільки крадій поцупив гаманець, поспішив до банкомату та зняв понад 10 тисяч гривень з картки.

Працівники поліції застерігають: пильнуйте сумки та ранці як під час проїзду, так і у натовпі на зупинках громадського транспорту. Розпорядок «роботи» кишенькових злодюг – години пік: з 7 до 10 та з 16 до 20 години. Вони стоять при посадці позаду, обирають жертву з тих, хто заходить у маршрутки чи тролейбус. Потім затискають її в дверях чи в салоні та пробираються у сумки чи кишені. Жертвами переважно стають дівчата, жінки, пенсіонери, рідше – чоловіки.

Прості, однак важливі правила допоможуть зберегти майно:

– найкраще тримати гроші у внутрішній кишені куртки чи піджака. Ідеально, якщо кишеня закривається на замок. Дістатися внутрішньої кишені та розстебнути її – складно, а крадії люблять легку роботу і малий ризик;

– якщо все ж ваш гаманець у сумці, у транспорті тримайте її перед собою, ранець зніміть з плеча. Якщо сидите – ставте перед собою на коліна. Пам’ятайте про телефон у кишені верхнього одягу. Ви можете навіть не відчути чужу руку у власній кишені, а з транспорту вийдете вже без мобілки;

– не носіть в гаманці багато готівки, не тримайте записаний пінкод поряд з банківською карткою;

– є гаманці та маленькі сумочки, які одягають на груди та пояс. Із ними кишеньковим злодіям не вдається діяти непомітно.

Не будьте байдужими, якщо помітили, що в чиюсь сумочку чи кишеню лізе чужа рука, приверніть до цього увагу оточуючих.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою кишенькаря, негайно телефонуйте у поліцію, радять у відділі комунікації ГУ НП в області.

Джерело: газета Свобода