Головна Новини У Тернополі з’явиться чотирьохсмугова об’їздна дорога?

У Тернополі з’явиться чотирьохсмугова об’їздна дорога?

Тернопіль отримав грант від Європейського Союзу на будівництво Північної обїздної дороги. Значно розширена та удосконалена обїздна допоможе розгрузити трасу та сполучити основні магістралі Західної України.

Про це повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на Національний промисловий портал. Зокрема, цього тижня у Брюсселі Україна підписала угоду, згідно якої Європейський інвестиційний банк виділить кошти на будівництво Північної об’їздної у Тернополі. Так, дорога сполучить магістралі М-12 в напрямку Тернопіль-Хмельницький та М-19 в напрямку Тернопіль-Дубно.

Загалом в планах першочергово розпочати будівництво обїздної протяжністю більше 8 кілометрів, ширина її складатиме не менше 13 метрів. Передбачається, що спочатку на оновленій дорозі буде чотири смуги рухи, проте проект обїздної дозволить в майбутньому розширити кількість смуг руху до шести. Протягом доби автодорогою зможуть скористатися близько 40 тисяч транспортних засобів.

Якщо рух автомобілів на обїздній дорозі буде інтенсивним її продовжать до траси М-09, що знаходиться на ділянці дороги Тернопіль-Львів. Загальна вартість робіт складатиме 20 мільйонів євро.

Варто додати, що протягом багатьох років в Тернополі існує проблема з перенасиченням доріг міста автомобільним транспортом. Через це страждають в основному місцеві жителі, створює це перешкоди у роботі і далекобійникам, які змушені через жахливий стан Гаївського мосту об’їжджати місто манівцями.

Укравтодор раніше заявляв про намір збудувати обїздну дорогу в обласному центрі до кінця 2017 року шляхом отримання кредиту з Європейського інвестиційного банку. Однак, на той час коштів не вдалося віднайти. Реалізувати проект вдасться лише в 2019 році.