Головна Новини У Тернополі запрацює Ситуаційний центр та цілодобова довідкова служба

У Тернополі запрацює Ситуаційний центр та цілодобова довідкова служба

У Тернополі презентували роботу Ситуаційного центру та цілодобової довідкової служби «1580» (цифра — це номер, за яким можуть телефонувати тернополяни), що діють на базі управління муніципальної інспекції.

Створені вони дещо раніше і призначені, як повідомляє пресслужба Тернопільської міської ради, щоб відстежувати оперативну ситуацію в місті в реальному часі для ефективного та швидкого реагування на її зміни в разі необхідності, Україна молода

«Оскільки працівники довідки «1580» та оператор Ситуаційного центру працюють в одному приміщенні, на будь-які повідомлення, що надходять на «гарячу лінію» від тернополян щодо порушення правил благоустрою чи громадського порядку в місті, відбувається оперативне реагування та, при потребі, інформація швидко передається у правоохоронні органи, — коментує міський голова Сергій Надал.

— У будівлі наразі готують місця і для роботи представників управління ДСНС та правоохоронних органів, що забезпечить функціонування у Тернополі єдиного загальноміського Ситуаційного центру».

Співробітники Ситуаційного центру спостерігають за тим, що відбувається на міських вулицях, через виведені на екран зображення з відеокамер.

Усього до системи підключено 735 камер, що розміщені на вулицях та прибудинкових територіях міста. Найбільше таких встановлено на в’їздах i виїздах з обласного центру, аварійно-небезпечних ділянках доріг, перехрестях, у парках та найбільш людних місцях.

114 камер відеоспостереження встановлено у закладах дошкільної освіти, 15 — у медичних установах міста та ще 118 цього року встановили у дворах багатоповерхівок.

Цілодобовий доступ до камер мають і працівники правоохоронних органів, що дає можливість поліції оперативно фіксувати та реагувати на порушення громадського порядку чи правил безпеки дорожнього руху.

Міська влада планує і надалі розширювати  централізовану систему відеоспостереження та додавати нові камери, зокрема біля багатоповерхівок у густонаселених мікрорайонах. А окрім того —  встановлювати датчики, що реагуватимуть на затоплення, пожежі та інші над­звичайні ситуації, які можуть  виникати на тернопільських вулицях.