Головна Новини У Тернополі заклади громадського харчування зможуть обслуговувати клієнтів лише на літніх майданчиках

У Тернополі заклади громадського харчування зможуть обслуговувати клієнтів лише на літніх майданчиках

Таке рішення прийняли на засідання міського штабу для боротьби з коронавірусом.

На засіданні штабу також прийняли ще декілька рішень які стосуются наступних обмежень:

– закладам громадського харчування пропонують працювати на виніс або обслуговувати клієнтів лише на літніх майданчиках. Таке обмеження введуть з 12 квітня, якщо ситуація із захворюваністю не покращиться. Тобто, впродовж наступного тижня суб’єкти господарювання повинні подати всі необхідні документи на отримання дозволів щодо роботи літніх майданчиків. Відділ торгівлі, поліція та інші структури мають видавати дозволи впродовж двох днів;

– в місті також посилять контроль за торгово-розважальними центрами. За словами поліції та епідеміологів, і продавці, і покупці занадто розслабилися: перші не поновлюють розмітку про соціальну дистанцію, другі, навіть за її наявності, її ігнорують.

Як розповів епідеміолог Володимир Паничев, за кордоном дуже легко вирішили проблему із скупченням клієнтів у торгових залах. Там пускають рівно стільки людей, скільки дозволяють норми, відповідно до площі зали.

– Щоб це регулювати, виставляють таку кількість візків, скільки можна запустити клієнтів. Решта людей чекають на вулиці і їх пускають лише тоді, коли візок звільниться і його продезинфікують, – пояснює Паничев.

– лікарні №№1 та 2 готують для приймання пацієнтів із ковідом, там вже починають переоблаштовувати ліжкомісця. Загалом розраховують збільшити ліжковий фонд до 120 додаткових місць;

– учням 5-11 класів та професійних закладів освіти продовжили навчання у дистанційному режимі. Початкова школа наразі вчиться стаціонарно – в класах.