Головна Новини У Тернополі жінка 6 місяців чекає чоловіка з російського полону

У Тернополі жінка 6 місяців чекає чоловіка з російського полону

Чоловік маріупольки Уляни 6 місяців в полоні. У квітні жінці зателефонували побратими військового та розповіли, що він потрапив до полону окупантів.

Жінка каже, він перестав виходити на зв’язок з 30 квітня. Про те, що Дмитро у полоні, жінка дізналася від його побратимів, пише Суспільне

“Без чоловіка дуже важко. Ми 1,5 роки, як одружені, 8 місяців я не бачила чоловіка. Його фізичного, морального стану я не знаю. Коли буде обмін, теж не знаю. Нам нічого не кажуть, ми нічого не знаємо”, – каже Уляна.

Уляна – студентка Маріупольського університету. У перші дні повномасштабної війни приїхала до Тернополя.

“Мені чоловік ще в січні сказав, щоб я збирала речі і їхала, бо в нього батько живе в Хмельницькій області. Я відмовлялася, не могла залишити чоловіка одного, не хотіла їхати до останнього. Вже 23 лютого вночі почало прилітати до нас в місто, 24 він мені зранку зателефонував, я відмовилася їхати, бо в нас були пацюки, я не хотіла без них виїжджати. Потім він знайшов машину, взяв у побратима машину. Сказав, щоб я збирала речі і їхала. Я зібрала документи, схопила в останній момент його нагороди, взяла наші дитячі альбоми, пацюків і поїхала. Якщо б ми виїхали трохи пізніше, ми б вже можливо потрапили під якийсь обстріл. Ворог підійшов вже дуже близько на той момент. Для мене Тернопіль більш імпонує і він схожий на Маріуполь. Він мені подобається. Він дуже комфортний”, – розповіла жінка.

Уляна каже, що її чоловік Дмитро професійно займався спортом, готувався скласти норматив майстра спорту із важкої атлетики. У 2015 році пішов на службу до полку “Азов”.

Уляна чекає зустрічі з чоловіком. Щоб його обміняли, жінка звертається на гарячі лінії установ, які займаються поверненням полонених. Також бере участь в акціях, щоб привернути увагу влади до військових, які зараз у полоні.