Головна Новини У Тернополі діятиме «Сектор контролю за паркуванням транспортних засобів»

У Тернополі діятиме «Сектор контролю за паркуванням транспортних засобів»

У вересні 2018 року в Україні набули чинності нові правила паркування транспортних засобів на вулицях і дорогах населених пунктів, для контролю дотримання яких у Тернополі на базі управління муніципальної поліції створено новий підрозділ «Сектор контролю за паркуванням транспортних засобів», у якому працюватимуть інспектори з паркування.

Відповідно до наданих повноважень, уже з 9 листопада інспектори з паркування проводять на території міста інформаційну кампанію та залишають попередження водіям, що порушили правила зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів.

Як розповідає начальник управління муніципальної поліції Тернопільської міської ради Ігор Максимів, при виявленні автомобіля, який значно перешкоджає дорожньому руху, або створює загрозу безпеці руху, інспектор з паркування має право фіксувати правопорушення, накладати на водія-порушника адміністративне стягнення у вигляді штрафу або здійснити тимчасове затримання транспортного засобу шляхом його доставки на арештмайданчик за допомогою спеціального автомобіля – евакуатора. Затриманий автомобіль повертатимуть власнику після сплати штрафу і вартості послуги з його транспортування та зберігання.

«Оскільки на даний момент Кабінет міністрів ще не прийняв відповідних законних актів щодо порядку евакуації транспортних засобів, а саме не затвердив акт огляду автомобіля під час евакуації, ми не можемо повноцінно розпочати роботу з переміщення транспортних засобів, які створюють суттєві перешкоди для руху, – додає Ігор Максимів. –  Також у Тернополі ще тривають відповідні процедури з облаштування арештмайданчика, на якому тимчасового зберігатимуться евакуйовані автомобілі».

Після затвердження усіх необхідних законних актів, інформація про евакуйовані на території міста автомобілі буде розміщуватися на сайті Тернопільської міської ради у спеціально створеній рубриці.

До слова, протягом трьох днів інформаційної роботи інспекторів з паркування, у Тернополі було виявлено близько сотні водіїв-порушників.