Головна Новини У Тернополі діють нижчі тарифи на проїзд, порівняно з іншими містами України

У Тернополі діють нижчі тарифи на проїзд, порівняно з іншими містами України

Важливо 

З 2018 року у Тернополі діють соціальні тарифи на проїзд у комунальному транспорті. Незважаючи на складні економічні умови та пандемію коронавірусу, місцевій владі вдалося утриматися від підвищення тарифів. У той час практично всі українські міста в кінці весни і влітку 2021 року значно підвищили тарифи на проїзд. Які тарифи діють у Тернополі

Тролейбуси.

Вартість проїзду для пасажирів, які мають «Карту тернополянина» та для власників неперсоніфікованого проїзного квитка тривалого користування у тролейбусах становить 5 гривень, при готівковому розрахунку та розрахунку банківською карткою – 6 гривень. Готівкою – 8 гривень.

Маршрутки.

З персоніфікованою карткою тернополянина пасажири платять 6 гривень у маршрутках. При оплаті електронним квитком, банківською карткою чи телефоном – 7 гривень. Готівкою – 9 гривень.
Більше тогоУ Тернополі впродовж літнього періоду включно з вихідними учні загальноосвітніх шкіл, вихованці середніх та професійно-технічних навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів денної форми навчання, які розташовані на території Тернопільської громади, їздять у комунальному громадському транспорті безкоштовно.


Як місту вдається стримати тарифи

У більшості українських міст громадський транспорт залишається дотаційним. Громади з своїх бюджетів регулярно доплачують за утримання транспорту, оскільки він виконує важливу соціальну функцію.Протягом останнього року комунальному транспорту було особливо важко. Через карантин різко зменшилися пасажиропотоки. Обмеження кількості людей у салоні не дозволяють отримувати належний прибуток. Наприклад, у серпні цього року міська рада додатково виділила 32 млн гривень КП “Тернопільелектротранс”, щоб забезпечити належну роботу транспортної мережі.

Нагадаємо

Літом українськими містами пройшла «хвиля» підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті. Тепер навіть в малих та середніх містах люди змушені їздити за «київськими» цінами. Місцеві ради звинувачують у підвищенні тарифів непрофесійні дії уряду.Для прикладу, не витримала навіть «найдешевша» Полтава. Від 17 липня за квиток у тролейбусі сплачують 6 гривень, а в автобусах та маршрутках – 8 гривень. Жодних знижок не передбачено.