Головна Новини У Тернополі двоє підлітків пішли на кримінал

У Тернополі двоє підлітків пішли на кримінал

злодій

Крадіжку майна з торгового закладу задокументували працівники Тернопільського районного управління поліції. Протиправний вчинок, як з’ясувалося, вчинили двоє неповнолітніх мешканців Тернопільської територіальної громади.

З магазину юні зловмисники винесли дитячий скейтборд  та інший побутовий товар, завдавши власникам збитків на суму у понад 2 500 гривень.

За допомогою записів з камер відеоспостереження працівники поліції оперативно встановили особи крадіїв. Хлопцям на момент вчинення злочину вже виповнилося 16 років, тож  обоє понесуть відповідальність згідно статті 185 КК України (крадіжка). Міру покарання юнакам визначить суд.

Правоохоронці нагадують, що Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за мародерство», тож навіть крадіжка (ст.185 ККУ) прирівняна до особливо тяжких злочинів, скоєних у період військового стану. Відповідальність за скоєння злочинів неповнолітніми у віці до 16 років нестимуть їх батьки чи опікуни.

Поліцейські наголошують батькам: у цей нелегкий для країни час особливо пильно приділяйте увагу дітям щодо їх належної поведінки в суспільстві.