Головна Новини У Тернополі громадський рух боротиметься з рейдерами

У Тернополі громадський рух боротиметься з рейдерами

Громадський рух протидії рейдерським захопленням та бездіяльності органів державної влади і місцевого самоврядування презенутвали у Тернополі 14 червня. Його мета – налагодити комунікацію між різними громадськими організаціями для підтримки та взаємодопомоги. І спільно, законними методами, відстоювати інтереси громадян.

  • Зараз по області та й по Україні є чимало випадків рейдерських захоплень, – каже Ружена Волянська, Голова Громадського руху. – Трапляються вони через недолуге законодавство, не виконання правоохоронними органами своїх функціональних обов’язків. Оскільки це набирає розмаху, у нас виникла ідея об’єднатися. Якщо ми не підставимо один одному плече, то цей розмах стане глобальним. Проблеми із рейдерськими захопленнями є і в малих підприємців, і вони звертаються до нас за допомогою. Тому ми, як громадські активісти, на сьогодні це представники трьох організацій, прийняли рішення, що ми будемо об’єднуватися, але не зливатися, а будемо підписувати Меморандум взаємної підтримки і допомоги в разі виникнення тих чи інших труднощів і проблеми. Наша мета – не наводити порядок своїми силами, а допомогти правоохоронним органам та органам державної влади і місцевого самоврядування виконувати свої функціональні обов’язки, десь можливо підказати, як це робити. Коли все буде йти в законному руслі, то не буде ні рейдерських захоплень, ні вчинення протиправних дій.

Представники різних громадських організацій, здебільшого пов’язаних із захистом інтересів учасників АТО, під час презентації домовилися, що для початку сформують Координаційну раду, до якої увійдуть не тільки громадські організації Тернополя, а й усіх районів області. Перша зустріч, на якій і буде сформовано Координаційну раду, відбудеться 17 червня. А після цього активісти вже будуть домовлятися, як будуть діяти для вирішення конкретних проблем. Приєднатися до Громадського руху та увійти до Координаційної ради можуть різні громадські організації. Деталі можна з’ясувати за номером: 068 679 04 06.