Головна Новини У Тернополі готуються до сьомого «Мистецького фестивалю «Ї»: чекають на Жадана, Ірванця...

У Тернополі готуються до сьомого «Мистецького фестивалю «Ї»: чекають на Жадана, Ірванця та «Метаною»

??????????????????????????????????????????????????????????
У Тернополі готуються до вже сьомого «Мистецького фестивалю «Ї», який зарекомендував себе як яскраве й оригінальне явище і став справжньою ро­дзинкою культурного життя, пише Україна молода.
Захід проводиться щовесни, об’єднує маститих митців і митців-початківців не лише з усієї України, а й із зарубіжжя, та гідно служить популяризації сучасного українського мистецтва.​_
Цього разу дійство відбудеться 3-5 травня і вже традиційно  передбачатиме кілька локацій: літературну, музичну, художню, кіно-театральну та лекційну. І навіть сам перелік учасників кожної з них говорить про рівень майбутніх заходів.
Так, на літературній сцені виступатимуть, для прикладу, Юрій Андрухович і Олександр Ірванець, Юрій Винничук і Сергій Жадан, Анатолій Дністровий і Леся Романчук, чекають також відомих письменників із Грузії, Шотландії, Польщі та інших країн.
На музичній сцені фанатів порадують, зокрема, гурт Latexfauna, «Один в каное», «Фіра», Tik Tu,  «Жадан і Собаки», Cloudless, «Мантри Керуака».
​_
На кіно-театральній — демонструватимуться фільми «Будинок слова», «Коли падають дерева» та  вiдбудеться світлодіодне шоу тернопільського театру нових технологій «Метаноя».
Особливістю ж 7-го фестивалю «Ї», як повідомляють на його офіційному сайті, стануть лекторії на такі теми: «Українське фентезі сьогодні й завтра», «Переклад як дистанція. Межі та позамежжя Бредберівського письма», «Humans and Heroes, або Стань класиком сьогодні: 7 мистецьких лайфхаків для сучукрліту» та інші не менш цікаві.