Головна Новини У Тернополі в час пік обмежили проїзд пенсіонерів

У Тернополі в час пік обмежили проїзд пенсіонерів

З 22 березня у Тернопільській громаді на період карантину у робочі дні пенсіонери зможуть безкоштовно їздити у громадському транспорті тільки з 10.00 до 16.00. У вихідні і святкові дні, як і раніше, пільговий проїзд для них діятиме весь день. Таке рішення прийняли на засіданні міського оперативного штабу 18 березня.
Начальник управління транспортних мереж та зв’язку Олег Вітрку пояснив чому необхідно запровадити таке обмеження.


«Враховуючи карантинні заходи, які запроваджені у державі, весь робочий транспорт працює на маршруті і з дотриманням карантинних заходів, – зауважив Олег Вітрук. – Однак, у години пік на ключових зупинках в окремих напрямках є скупчення людей. Це зі сторони БАМу в районі «Універсаму», зі сторони Східного в районі колишнього магазину «Київ» біля вулиці Польового, зі сторони Дружби на вулиці Мазепи. Для того, щоб обмежити скупчення людей на зупинках у ранковий та вечірній час, забезпечити належні перевезення медпрацівників, які неодноразово нам скаржилися на цю проблему, інших працівників критичної інфраструктури, школярів пропоную обмежити перевезення пільгових категорій, зокрема, пенсіонерів за віком, і забезпечити їм безоплатний проїзд в період з 10.00 до 16.00. Ця ситуація опрацьована з колегами з інших областей. Наприклад, такі обмеження у час пік для пільгових категорій діють у Житомирі, Миколаєві, Івано-Франківську. І це дало позитивний ефект: значно зменшилася кількість пасажирів на зупинках, транспорт краще і якісніше перевозить у години пік людей, в той же час пільговики мають можливість в позапіковий час відвідувати ринки, магазини, колег, друзів, рідних, користуючись безоплатним проїздом.»

Пропозицію Олега Вітрука члени штабу підтримали. Того ж дня відповідне рішення затвердили і на виконкомі. У ньому вказано: «Перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів на міських та приміських маршрутах загального користування, забезпечити виконання рішення місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді від 18.03.2021 №8, а саме, на період дії установленого на території Тернопільської міської територіальної громади карантину, здійснювати перевезення пенсіонерів за віком без обмежень їх кількості, в робочі дні починаючи з 10:00 год. до 16:00 год., у вихідні та святкові дні без часових обмежень, по електронних квитках «Соціальна карта Тернополянина».

19 березня на своїй сторінці у «Фейсбук» міський голова Сергій Надал уточнив, що працюючі пенсіонери-медики будуть безкоштовно їздити у громадському транспорті у будь-яку пору дня. Але при собі вони повинні мати довідку з місця роботи.

«У нашому місті є медики, які, не зважаючи на ризик захворіти, щодня продовжують рятувати тернополян, хоча вік і робочий стаж дозволяють їм піти на пенсію, – написав Сергій Надал. – З новою хвилею COVID-19, потреба в людях, готових допомогти, зростає щодня. Я дякую їм за їх відданість і хочу повідомити, що, медичні працівники пенсійного віку, які продовжують працювати за спеціальністю, будуть безкоштовно користуватися громадським транспортом у будь-яку пору дня. Для цього їм потрібно підійти до керівництва їх медичного закладу та отримати відповідні посвідчення.».