Головна Новини У Тернополі відправили на пенсію собаку-рятувальника Біма

У Тернополі відправили на пенсію собаку-рятувальника Біма

21 вересня унікального пса лабрадора-ретривера на прізвисько Бім, котрий був першим собакою-рятувальником у наших лавах, урочисто провели на заслужений відпочинок.

Собака – не тільки друг людини. У деяких ситуаціях чотирилапий улюбленець може бути й її рятівником, точніше, рятувальником. Бім є володарем міжнародного сертифікату рятувально-пошукового собаки. Він здатен був відшукати потерпілого в найекстремальніших умовах, міг знайти потерпілого у руїнах на чотириметровій глибині та відчути людину, котра знаходиться від нього на висоті до двох метрів! Свій професіоналізм лабрадор підтвердив, коли став наймолодшим учасником чемпіонату світу серед собак-рятувальників у Нідерландах та кращим у національному чемпіонаті, де у темряві віднайшов потерпілого швидше, ніж інші собаки – лише за чотири хвилини!

Упродовж службової кар’єри собака-рятувальник не раз демонстрував свої професійні здібності у пошуково-рятувальних операціях на відкритій території та у техногенних завалах. Також, разом зі своїм провідником, довелося Бімові попрацювати і в зоні АТО.

Більшу частину свого життя Бім служив Батьківщині, а тепер ми урочисто дякуємо нашому другові за службу і проводжаємо на заслужений відпочинок. «Бім, твоя місія виконана з честю», – сказав начальник Головного управління полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей на церемонії.