Головна Новини У Тернополі відкрилу виставку, присвячену Голодомору 1932-33 рр.

У Тернополі відкрилу виставку, присвячену Голодомору 1932-33 рр.

Тематичну виставку, присвячену Голодомору 1932-33 рр. в Україні, відкрили 24 листопада в Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини. Експозиція розповідає про один із найбільших злочинів комуністичного режиму – штучний голод.

Участь у відкритті виставки взяв заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Устенко. Він передав музею книги, де зібрана інформація про жертв Голодомору у різних областях України. «Правда про Голодомор тривалий час була під забороною розголошення. Радянська влада намагалася знищити документальні свідчення заподіяного й різними способами стерти з людської пам’яті згадки про нього.

На сторінках книг, які ми передали музею, розкривається правда про Голодомор – геноцид української нації. Вона руйнує давно вкорінені «совєтські» стереотипи. Сподіваюся, ці книги стануть у нагоді і науковцям, і студентам, і школярам. Бо забути трагедію, яка забрала мільйони життів, ми не маємо права. Така виставка вкотре нагадує, що пам’ять про невинних жертв Голодомору завжди буде жити у серцях українців», – зазначив Віктор Устенко.

Нагадаємо, у суботу, 28 листопада, в Україні відзначатимуть День пам’яті жертв голодоморів. Щороку в четверту суботу листопада в світі проводять акцію «Запали свічку», присвячену пам’яті мільйонів жертв голодної смерті. Цього року поминальні заходи пройдуть під гаслом «Збережи пам`ять. Збережи правду!».