Головна Новини У Тернополі відкрили тенісні корти під відкритим небом «Central Park»

У Тернополі відкрили тенісні корти під відкритим небом «Central Park»

Чотири тенісні корти під відкритим небом «Central Park» днями відкрили у тернопільському гідропарку «Топільче».   Один з цих кортів є безкоштовним для усіх, хто бажає спробувати власні сили в даному виді спорту.

“У Тернополі не було належної інфраструктури для занять тенісом. І це мене мотивувало до будівництва в нашому місті тенісних кортів під відкритим небом, – розповідає інвестор, голова місцевої федерації тенісу Олександр Цибульський. – Корти збудовані за усіма стандартами, тому тут можна проводити змагання міського, обласного чи всеукраїнського рівнів».

«Тривалий час у Тернополі не було відкритих площадок для виховання нового покоління спортсменів, які б здобували для міста відзнаки у професійному тенісі, адже старі тенісні корти у парку перебували у занедбаному стані. Проте зараз, завдяки соціально відповідальному бізнесу, ми маємо успішний приклад реалізації інвестпроекту – будівництво нових тенісних кортів без витрачання бюджетних коштів, – наголошує очільник Тернополя. – Сподіваємося, що тепер із новими можливостями тернополяни активно займатимуться професійним спортом та здобуватимуть визнання на всеукраїнському та міжнародному рівнях».

Подякував міському голові Сергію Надалу та інвестору Олександру Цибульському також суддя національної категорії з тенісу Анатолій Стасюк (м. Львів). Він зазначив, що відкриття таких кортів – це знакова подія, оскільки в Україні зараз бракує подібної інфраструктури для занять великим тенісом.

До слова, з нагоди відкриття тенісних кортів у гідропарку «Топільче», тут були проведені Всеукраїнські змагання з тенісу під егідою Федерації тенісу України. Участь у змаганнях взяли 40 учасників з восьми областей України.