Головна Новини У Тернополі відзначають день добровольця

У Тернополі відзначають день добровольця

З нагоди вшанування Дня українського добровольця у фойє Тернопільської обласної державної адміністрації 13 березня урочисто відкрили тематичну фотовиставку «Тут запеклася кров мого народу». Організатори даної виставки — Державний архів Тернопільської області спільно з Тернопільською ОДА та безпосередньої ініціативи добровольчих батальйонів.

Близько 50-ти вражаючих світлин, зроблених в зоні АТО у 2014-2015 роках, відтворюють будні захисників українського народу. Зокрема, тут експонуються унікальні світлини, зроблені бійцями АТО під виходу з Іловайська.
«Це роботи бійців 54 окремого розвідувального батальйону, а також полку спецпризначення «Дніпро-1», а також світлини, представлені Міністерством оборони. Частина робіт, що представлених на виставці, ми підготували для вечора пам’яті Іловайської трагедії (14 вересня 2016 — прим. авт.) та в подальшому передали її на зберігання у Державний архів», — розповів співорганізатор виставки та голова громадської організації «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» Володимир Грицина.

Український добровольчий рух організувався, коли почалася російська агресія на Сході України. Війна триває й ми повинні максимально популяризувати пам’ять, збирати й берегти матеріали про них, зазначив під час урочистого відкриття керівник Державного архіву в Тернопільській області Федір Полянський.

Наша головна ідея — зберегти пам’ять про всіх хлопців, які захищали територіальну цілісність нашої держави, воювали та віддавали своє життя на волю України, підкреслив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. На їхньому прикладі мають вчитися наші майбутні покоління.


«Крім цього, учасникам бойових дій ми повинні забезпечити гідну підтримку.  Минулого тижня вже започаткували певну практику — коли на сесії обласної ради виділили 8 земельних ділянок для учасників бойових дій на вулиці Львівська. Робота у даному напрямку буде проводитися й надалі», — зазначив очільник області.

Дана фотовиставка експонуватиметься до кінця тижня.

Також у рамках даного заходу нагородили керівників силових структур області. Так, за ініціативи Володимира Грицини та підтримки голови Тернопільської обласної державної адміністрації за активу участь в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, розбудову та зміцнення правоохоронних органів, самовідданість, високий професіоналізм «Орденом Вітчизняної війни» Громадської організації «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» нагороджено:

Начальника Управління Служби Безпеки України в області полковника – НАЙДУ Віталія Анатолійовича.

Начальника Головного Управління Національної поліції України в області полковника – БОГОМОЛА Олександра Миколайовича.

Начальника Управління Державної Служби з надзвичайних ситуацій України в області полковника – МАСЛЕЯ Віктора Михайловича.

Тимчасово виконувача обов’язків військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату полковника – СКУМБРІЯ Олександра Олександровича, а також старшого офіцера групи по роботі з особовим складом та громадськістю обласного військового комісаріату майора – ВЕЛИЧАНСЬКУ Олену Олександрівну.