Головна Новини У Тернополі відбудеться ІІІ церемонія нагородження «Доброволець Тернопільщини»

У Тернополі відбудеться ІІІ церемонія нагородження «Доброволець Тернопільщини»

13 жовтня, напередодні Дня Українського Козацтва, Тернопільському академічному драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбудеться ІІІ церемонія нагородження «Доброволець Тернопільщини», на якій буде нагороджено 15 чоловік, з яких двоє – посмертно, п’ятеро Лицарським Хрестом добровольця, решта сім чоловік – нагрудним знаком учасника бойових дій, також нагородять волонтера і військового капелана. Про це повідомила організатор церемонії  Ружена Волянська. Початок заходу о 18 годині, вхід вільний. На захід запрошуються всі бажаючі, військові, ветерани, члени їх сімей тощо.

Також вона нагадала, що у рамках церемонії обов’язкове дотримання карантинних вимог. Ті, хто представлені до нагороди, також отримають грамоти від обласної ради. Впродовж вечора покажуть презентацію про кожного захисника, а також відбудеться вручення орденів і нагрудних знаків, святковий концерт з дотриманням всіх карантинних норм.

Як зазначив голова обласної ради Віктор Овчарук, обласна рада підтримувала і буде підтримувати захід «Доброволець Тернопільщини», як і інші заходи, якими ми сьогодні гідно пошановуємо захисників української держави.

  • Церемонія «Доброволець Тернопільщини» – це шана тій великій роботі добровольців, які, ризикуючи своїм життям, забезпечили для держави час, щоб могла сформуватися армія, озброїтися армія і дати відсіч російському агресору.

Завдяки цим простим добровольцям і волонтерам, які не є професійними військовими, ми маємо армію. Ми повинні пам’ятати і гідно шанувати і тих, хто живий, і тих, хто віддав своє життя за українську державу, – Віктор Овчарук.