Головна Новини У Тернополі встановили додатково 15 камер відеоспостереження

У Тернополі встановили додатково 15 камер відеоспостереження

В Тернополі стає жити безпечніше. До такого висновку можна прийти після інформації від міської ради про встановлення додаткових 15 камер відеоспостереження.

Як повідомляє Тернопіль з посиланням на ternopillive.com.ua, особливість нових камер полягає в тому, що вони можуть автоматично розпізнавати номерні знаки автівок та обличчя людей. А отже, це дозволить правоохоронцям легше встановлювати порушників Правил безпеки дорожнього руху та фіксувати порушення громадського порядку.

Загалом в Файному місті вже є 450 камер відеоспостереження, а отже система відеонагляду постійно вдосконалюється, поповнюючись новими елементами. А отже це дозволяє говорити про підвищення загального рівня безпеки у Тернополі. Нагадуємо, більшість камер розміщена у точках з підвищеною безпекою, а це в’їзди чи виїзди з міста, перехрестя, кільцеві дороги та місця масового скупчення людей – площі, сквери, ТРЦ, заклади громадського харчування та відпочинку.

Завдяки відеоспостереженню вдається розкривати деякі злочини. До прикладу, кілька років тому зловмисники викрали елементи кріплення міської ялинки – якби цього вчасно не помітили саме завдяки камері на Театральному майдані – могла б бути трагедія. Варто сказати про те, що комунальна система відеоспостереження підключена до Ситуаційного центру муніципальної поліції, що тісно співпрацює та координує свої дії у напрямку відеоспостереження з Національною поліцією, Службою безпеки України та управлінням житлово-комунального господарства міської ради. Якщо ви зацікавились цією темою і бажаєте переглянути онлайн трансляцію з камер можна за посиланням http://webcam.te.ua

Джерело: ternopil.eu