Головна Новини У Тернополі вручну вимикатимуть світло в будинках, що на лініях з критичною...

У Тернополі вручну вимикатимуть світло в будинках, що на лініях з критичною інфраструктурою

Тепер у Тернополі вручну вимикатимуть світло у будинках на лініях критичної інфраструктури. Це робитимуть заради “справедливості”. Відповідне рішення ухвалили у Тернопільобленерго. Місцеві енергетики отримали відповідну вказівку від Укренерго. Про це пине “Файне місто” з посиланням на “24 канал”.

Причиною такого рішення стали чисельні скарги інших споживачів. Вони обурювалися, чому хтось декілька годин сидить без світла, а інші його мають завжди.

Така ситуація характерна, наприклад, для вулиці Київської. У будинку № 8 до такої ситуації ставляться з розумінням і готові терпіти незручності разом з іншими тернополянами.

Зазначають, що у Тернополі приблизно 100 будинків, підключених до критичної інфраструктури. Вимикатимуть світло електрики ЖЕКів. Утім, коли ця вказівка почне втілюватися – наразі не відомо.

Передісторія

Нагадаємо, одному з тернопільських будинків “пощастило” й там не вимикали електроенергію. Проте сусідам це не подобалося. Про це написав Святослав Журовський, який раніше створив мапу електропостачання Тернополя. Він зазначив, що світло у будинку не вимикали через те, що поряд працює пекарня. Мешканці сусідніх будинків написали колективні скарги в електромережі й тепер усі сидять разом без світла.

Нові обмеження

До слова, для тернополян тепер діють нові обмеження: споживачам обмежили використання електроенергії на рівні до 5 кВт. Що це означатиме для місцевих жителів пояснив голова ОСББ Сергій Лупак.