Головна Новини У Тернополі визначили ТОП-6 найпрозоріших комунальних підприємств міста

У Тернополі визначили ТОП-6 найпрозоріших комунальних підприємств міста

28 листопада в Тернополі презентували порівняльний аналіз діяльності комунальних підприємств міста на предмет прозорості та публічності.

Оцінювали прозорість міських КП представники ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики» і проєкту «Центр громадського контролю “ДІЙ!» на основі розробленої «Методології дослідження прозорості та публічності комунальних підприємств».

Загалом дослідники проаналізували 24 комунальних підприємства Тернопільської міської ради за 25 індикаторами  у трьох групах: «Інформування», «Кадри та управління» і «Фінанси».

Відповідно до результатів аналізу, у ТОП-6 найпрозоріших та найпублічніших комунальних підприємств міста увійшли: КП «Тернопільводоканал», КП «Тернопільміськсвітло», КП «Міськшляхрембуд», КП «Тернопільелектротранс», КП «Тернопільський центр дозвілля і молодіжних ініціатив ім. О. Довженка» та КП «ТернопільІнтерАвіа», а значно покращили свої показники КП ТМР «Масив» та КП «Еней».

Як зазначили самі ініціатори дослідження, цього року спостерігаються позитивні зрушення у плані прозорості комунальних підприємств, і в порівнянні з 2018 роком, публічність роботи підприємств покращилась.

До слова, презентація аналізу діяльності комунальних підприємств міста відбулася в рамках проєкту “Центр громадського контролю “ДІЙ!” в Тернополі (проєкт чеської організації People in Need за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в рамках програми «Transition Promotion Program») та проєкту, який виконує Інститут висвітлення війни та миру (IWPR) за підтримки МЗС Королівства Норвегії.

Аналіз комунальних підприємств Тернополя