Головна Новини У Тернополі виділили кошти, щоб превіряти якість та безпечність шкільного харчування

У Тернополі виділили кошти, щоб превіряти якість та безпечність шкільного харчування

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець спільно з заступником міського голови Леонідом Бицюрою та керівниками структурних підрозділів Держпродспоживслужби провели семінар-навчання щодо впровадження системи НАССР в закладах освіти. У заході взяли участь в.о. директора ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗУ» Оксана Чайчук, начальник відділу освіти Ольга Похиляк, директори шкіл та підприємці.

Сьогодні пріоритетним завданням для кожного з нас є здорова нація, покращення якості харчування дітей, зокрема, тих, які харчуються в закладах освіти та охорони здоров’я за бюджетні кошти. Тому, уже прийняті поправки до програми «Здоров’я тернополян», і з міського бюджету виділені кошти на проведення моніторингових досліджень харчових продуктів, які поставляються в заклади через систему тендерних закупівель. Це дозволить зменшити ризики потрапляння неякісних чи небезпечних продуктів у шкільні їдальні.

Олександр Дністрян розповів про основні вимоги та терміни щодо запровадження системи НАССР, яка повинна посилити контроль щодо якості та безпечності харчових продуктів. На сьогоднішній день система НАССР є обов’язковою до запровадження на підприємствах, де розташовані виробничі потужності.