Головна Новини У Тернополі буде етнологічний музей

У Тернополі буде етнологічний музей

Відповідне рішення про створення Тернопільського етнологічного музею за адресою вул. Миру 6 (тобто у приміщенні ПК Березіль) присутнє у проектах рішень сесії Тернопільської міської ради від 16 березня 2018 року за авторством Олександра Смика.

Як зазначено у Статуті, метою створення Музею є вивчення, збереження, примноження та популяризація музейних предметів і музейних колекцій, залучення громадян до надбань національної та світової культурної спадщини.

“Про створення комунальної установи «Тернопільський етнологічний музей»

Керуючись статями 26, 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законами України «Про культуру» та «Про музеї та музейну справу», статтею 90 Цивільного кодексу України, враховуючи висновок постійної комісії міської ради з гуманітарних питань, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Створити комунальну установу «Тернопільський етнологічний музей».

2.Затвердити статут комунальної установи «Тернопільський етнологічний музей», згідно з додатком (додається).

3.Управлінню культури і мистецтв Тернопільської міської ради здійснити організаційно-правові заходи щодо державної реєстрації комунальної установи «Тернопільський етнологічний музей» у встановленому чинним законодавством порядку.

4.Фінансовому управлінню Тернопільської міської ради передбачити фінансування з міського бюджету комунальної установи «Тернопільський етнологічний музей».

5.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з гуманітарних питань.”