Головна Новини У сільському кар’єрі на Лановеччині розкопали кістки мамонта

У сільському кар’єрі на Лановеччині розкопали кістки мамонта

Про це в мережі Фейсбук написав мешканець Тернопільщини Вячеслв Зимін. Чоловік стверджує, що у сільському кар’єрі в Плиска, Лановецького району випадково працівники кар’єру натрапили на унікальну археологічну пам’ятку – кістки мамонта та закопали все назад.

Як стверджує дописувач, гроші дорожче за археологічну знахідку, тому що якщо почнуть розкопки на місці кар’єру, тоді і сам кар’єр закриють. Крім того, Вячеслав Зимін наголошує, що у районі всі знають, що кар’єр фактично належить керівнику місцевої податкової, натомість усі документи  оформлені на його водія.

“Можливо хтось із вас чув про нещодавну незвичну знахідку в селі Плиска Лановецького району? Думаю, тутешні сільські жителі цього села точно в курсі… Так от, минулого тижня в сільському кар”єрі цього ж села під час проведення робіт по видобуванню піску, екскаватором було розкопано історичну знахідку, а саме було знайдено вцілілі кістки гіганського вигляду в діаметрі близько 30 сантиметрів, довжиною близько 1,5 метри, які ймовірно могли належати мамонту. Однак керівництво кар’єру вирішило приховати цю історичну знахідку. Мабуть не секрет, що даний кар’єр належить керівнику Лановецької податкової – пану Горощуку, хоча по документах зареєстровано на його водія. Авжеж, публічне розголошення про цю знахідку не на руку керівництву кар’єру, оскільки в такому випадку усі роботи по видобуванню піску були б зупинені. Тому дана знахідка історії за наказом керівництва кар’єру була прикопана тим же екскаватором. Ті, хто бачили ці закам’янілі рештки минулої епохи, мовчать “як риба в воді”, оскільки заняті своїми буденними справами, а до історії їм далеко.…, – повідомив користувач Вячеслав Зимін”.

Джерело: Тернополяни