Головна Новини У свої 82 роки бігає босоніж, моржує ще й вчителює (Відео)

У свої 82 роки бігає босоніж, моржує ще й вчителює (Відео)

82-річний тернополянин Микола Табачук займається моржуванням і бігає босоніж взимку. Азарту та завзятості чоловіка може позаздрити ледь не кожен молодий. 

Микола Табачук є учасником клубу зимового плавання “Нептун”. Моржувати чоловік почав у 50 років. В холодну пору року чоловік занурюється в крижану воду тричі на тиждень.  Про Миколу Табачука розповідає “Суспільне”.
“Пригадую свій день народження, якраз було мені в грудні 50 років. Було тоді 20 градусів морозу. Ну, і хлопці мої знайомі бігали сюди в парк. І я скупався тут з ними. З того часу почав тут моржувати. Нормально себе почуваю. Дуже енергійно. Натхнення таке, бажання. І от я оцих 32 роки практично нічим не хворію”.

Щодня, в будь-яку пору року, чоловік бігає босоніж.
“Особливо, коли сніг я люблю бігати. Вибігаю з хати, раненько, пів на сьому. Роззуваюся, босоніж, тільки в шортах і бігаю по снігу в парку, біля Співочого поля. А потім обтираюся снігом добре, йду до хати, приймаю холодний душ і йду на роботу. І бадьорість увесь день, ніби у 18-ть”.

Перед моржуванням Микола Табачук радить загартовуватися.
“Влітку купаюся, у вересні купаюся, в жовтні купаюся і так до зими. Тоді буде нормальна адаптація. Мороз 10 градусів, а вода має 2 градуси приблизно. Я виходжу з води, – вода для мене, ніби, тепла».

Чоловік досі працює у школі вчителем фізики. В минулому був директором.